De techniek van het bioritme

Hoe berekenen we nu onze eigen fasen van het bioritme? In de bioritme kennen we zoals gezegd drie ritmes:

mannelijk ritme

vrouwelijk ritme

intellectueel ritme

 

Een datum bestaat uit drie ritmes:

jaar

maand

dag

Het mannelijk ritme duurt 23 dagen. Dit betreft voornamelijk de werkingskracht op het fysieke, de conditie en de prestatie. Het vrouwelijk ritme duurt 28 dagen. Dit ritme is vrijwel identiek aan het Maanritme. Bij de vrouw staat dit bekend als ’Maanuur’ of ‘Maanstonde’ (menstruatie). Dit vrouwelijk ritme werkt zich vooral uit in psychische reacties. Het intelligentieritme maakt een ronde van 33 dagen en dit staat gelijk met het ritme van het causale (mentale) denken of intellect (i.q).

Hoe staat het met uw eigen ‘innerlijke klok’? Het beste kunt u zich de drie bepalende ritmes voorstellen als respectievelijk een opstijgende rondbuigende lijn (een halve maan of een horizontale D als hoofdletter), een neerdalende rondbuigende lijn (omgekeerde halve maan) en een horizontale omgekeerde hoofdletter D.

Alle drie ritmes van uw biologische klok beginnen bij het geboortepunt, het nulpunt. Elk ritme gaat vanaf dit punt zijn eigen weg in het oneindige. U leeft in uw bioritme gemiddeld 84 jaar en meer. Op deze leeftijd komen alle sterren, die bij uw geboorte aan de hemel stonden, weer in dezelfde positie (23+28+33 = 84). De berekening van het individuele bioritme is het aantal levensdagen, dat geldt op het moment van uw huidige leeftijd. Een peuter van 330 dagen oud (de peuter is wat kortademig) deelt men in de berekening door met 23 (mannelijk), 28 (vrouwelijk) en 33 (intellect). Alles achter de komma geeft dan het exacte bioritme aan voor die dag:

330:23 = 14 ritmes van 23 dagen + 25% achter de komma

330:28 = 11 ritmes van 28 dagen + 79% achter de komma

330:33 = 10 ritmes van 33 dagen + 100% achter de komma

De peuter staat in ons voorbeeld er 100% mentaal voor. Dit noemen we een kritieke fase! Let wel, het heeft niets te maken met hoe intelligent het wezen is, wel hoe de persoon daarvan gebruik maakt. Het reactievermogen op die dag kan in bepaalde opzichten vertragend werken, waardoor een kans bestaat op kleine ongemakjes, bijvoorbeeld een valpartij. Dit hangt uiteraard samen met hoe andere ritmes erbij staan. Hoe gezonder een mens, hoe minder hij zijn ritmes bemerkt. Hoe zieker een mens, hoe meer hij zijn ritmes bewust wordt. De grafiek in het bioritme is de eigenlijke status. Daarop kan men aflezen, hoe het met alle drie ritmes is gesteld.

<terug naar menu

           www.natuurarts.info