Personalia

 

Holkje Huige van der Weij

Geboren in juli 1951. In 1976 afgestudeerd als arts in Utrecht. ´´Tijdens mijn studie heb ik homeopathie- en kosmologieopleidingen (analoge verbanden met de natuurelementen) gevolgd. Na mijn artsenstudie ben ik me gaan specialiseren in de algemene natuurgeneeswijze, vooral in Duitsland. In de jaren 1976 tot 1985 ben ik opleidingen gaan volgen in iriscopie, homeopathie, fytotherapie, voetzone- en reflextherapie, voedingsleer en natuurlijke methoden zoals ‘Schröpfen’ (laatkoppen of cupping) en 'baundscheidtieren' (percutaan ontgiften via de huid).

In 1990 heb ik een vierjarige opleiding voltooid aan het Psychosynthese-Studies Instituut Weideheuvel te Ouderkerk aan de Amstel. Vanaf die tijd ben ik als psychosynthesetherapeut verbonden aan dat Instituut. In datzelfde jaar ben ik me gaan specialiseren in het behandelen van mensen die kanker hebben, zowel individueel als in groepsverband. Vanaf 2000 ben ik cursussen gaan geven aan vrouwen in de overgang met als titel: “De overgang als tocht naar kracht en wijsheid”.

 

Geïnspireerd door de natuurgeneeswijze en psychosynthese, heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld, waardoor een geïntegreerde aanpak van ziekte mogelijk is. De relatie tussen lichaam en geest en de betekenis van ziekte is iets dat me erg boeit.’’